Nakupovalna košarica

V košarici ni izdelkov.

Home Wishlist0 Na vrh

Varnost in zasebnost

Varnost

Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani. POLIS PROJEKT D.O.O. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil, ter ima z izvajalcem sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanje preko spleta. Upoštevamo splošno sprejete standarde za zaščito prejetih informacij med prenosom po prejetju, vendar noben način elektronskega prenosa ali shranjevanja ni 100% varen, zato ne moremo zagotoviti popolne varnosti.

Zaradi zaščite pred zlorabami plačilnih in kreditnih kartic POLIS PROJEKT D.O.O. lahko preverja informacije, povezane z naročilom kupca. V primeru, da se plačilo ne izvede zaradi zlorabe kreditne kartice, se slednje dokumentirana. Vsakršna sumljiva ali neobičajna raba kreditnih kartic se sporoči pristojnim organom.

Za varovanje posredovani podatkov je odgovoren tudi uporabnik oz. kupec z ustreznim zagotavljanjem varnosti svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave. Trgovec ne odgovarja za morebitno razkritje ali krajo osebnih podatkov, ki je posledica neustreznega varovanja s strani uporabnika.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Splošno – soglasje k obdelavi osebnih podatkov

V nadaljevanju je opisani postopki pri obdelavi osebnih podatkov uporabnikov, s katerimi razpolaga POLIS PROJEKT D.O.O. na podlagi obiska spletne strani oz. opravljenega nakupa preko STI. Z uporabo spletne strani (soglasje s piškoti), z registracijo uporabniškega računa oz. s tem, ko ob nakupu posredujete podatke o kupcu, soglašate, da lahko POLIS PROJEKT D.O.O. v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in določili SPP, obdeluje vaše osebne podatke.

Obdelava osebnih podatkov pomeni zbiranje, prenos, procesiranje, hrambo, razkritje ter drugimi oblike uporabe, kot so opisanimi v nadaljevanju.

IP naslovi in informacije o uporabi spletne strani (»piškotki«) – namen uporabe podatkov

Spletna stran zbira IP naslove uporabnikov ter ob predhodnem soglasju uporabnika uporablja piškotke.

Spletna stran uporablja “piškotke” – tekstovne datoteke na vašem računalniku, ki pomagajo razumeti želje uporabnikov in izboljšati izkušnje uporabnikov strani. POLIS PROJEKT D.O.O. lahko sklene pogodbo s tretjo osebo za pomoč pri zbiranju podatkov, vendar jih omenjena pogodbenica ne sme uporabljati v noben drug namen, razen za pomoč pri izboljševanju našega poslovanja Uporabo piškotkov lahko uporabnik zavrne z izbiro ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar lahko to omeji funkcionalno uporabo naše spletne strani. Z uporabo te spletne strani dovoljujete uporabo svojih osebnih podatkov.

Spletna stran uporablja piškotke in spletne tage (pixel tag), ki nam posredujejo zbrane podatke o prometu in interakcijah na spletni strani, za pridobivanje informacij o trendih in statističnih podatkov itn., kar nam omogoča izboljšati izkušnjo uporabnikov in orodja. Spletna stran uporablja lahko ”vztrajne piškotke”, da shranimo vaše registracijske podatke in geslo za prijavo za prihodnje prijave v storitev. Za omogočanje nekaterih funkcij storitve se uporabljajo “sejni piškotki”, da bolje razumemo, kako ravnate s storitvijo, in da spremljamo skupno uporabo in spletno usmerjanje prometa v storitvi.

Podatki uporabnikov

Ponudnik obdeluje naslednje kategorije osebnih podatkov uporabnikov, ki so opravili nakup preko STI, in sicer:

ime, priimek, naslov prebivališča (ulica, poštna številka, kraj), elektronski naslov, telefonska številka, naslove za dostavo (ulica, poštna številka, kraj), datum rojstva (neobvezno);

čas in datum registracije uporabniškega računa ter geslo v skriti obliki;

komunikacijo s ponudnikom (arhiv komunikacije);

podatke o nakupu (čas, vrsta in vrednost izdelkov, način plačila, način dostave),

komentarje, ki jih objavi v STI.

Namen uporabe podatkov uporabnikov

Ponudnik uporablja podatke uporabnikov za naslednje namene:

za izpolnitev kupoprodajne pogodbe (preverbe poslovne sposobnosti za sklenitev pogodbe, obveščanje o dobavnem roku oz. času dostave, spremembe podatkov v naročilu, reševanje reklamacij, za prenehanje pogodbe (odstop), za izterjavo plačil, itd.) ter ostalo z naročilom povezano komunikacijo, zlasti sme ponudnik za namen izvršitve naročila neposredno komunicirati s kupcem po telefonu, SMS ali z elektronskimi sporočili;

za izvajanje trženjskih (marketinških) raziskav z namenom ugotavljanja vedenja in nakupih navad, segmentiranja ter profiliranja kupcev, ugotavljanja zadovoljstva, ipd. (»poslovne analize«);

za pošiljanja SMS, navadne ali elektronske pošte za namene neposrednega, segmentiranega ali ciljanega (personaliziranega) trženj ter za namen za sprejemanje občasnih komercialnih obvestil o posebnih ugodnostih in akcijah, predstavitvah novih izdelkov in o morebitnih nagradnih igrah (t.i. »newsletter«), (če ne želite več prejemati teh sporočil, upoštevajte navodila za ”odjavo”, ki so navedena v katerem koli od teh sporočil, ali posodobite svoje podatke v uporabniškem računu);

za izvajanje telefonskega, osebnega in pisnega anketiranja;

za upravljanje registriranim uporabniškim računom (profilom);

za drugo komunikacije z uporabniki (npr. obveščanje o spremenjeni splošnih pogojih, ipd.; za zagotavljanje podpore uporabnikom ter odpravljanje tehničnih težav;

druge namene, v skladu z zakonom, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pri neregistriranih kupcih ponudnik obdeluje osebne podatke iz za namen izvedbe kupoprodajne pogodbe.

Uporabnik podatkov

Uporabnik zbirke osebnih podatkov je družba POLIS PROJEKT D.O.O., Trg revolucije 4, 2000 Maribor. POLIS PROJEKT D.O.O. se zavezuje uporabljati podatke le za namene, za katere so bili pridobljeni, ter jih hraniti in varovati v skladu z zakonom, ki ureja varstvo podatkov. Za potrebe izvajanja analiz POLIS PROJEKT D.O.O., posreduje zbrane osebne podatke zunanjimi partnerjem (pogodbeni obdelovalci), ki obdelujejo posredovane osebne podatke v njegovem imenu in za njegov račun. Osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam.

Hramba podatkov

Podatki se hranijo toliko časa, dokler je uporabniški račun aktiven oz. kolikor je to potrebno za dosego namena, za katerega so podatki zbrani oz. do zahteve za prenehanja obdelave. Neglede na morebitno zahtevo za prenehanje obdelovanja osebnih podatkov ter v primeru neregistriranih kupcev, se zbrani podatki v zvezi s posameznim nakupom hranijo za čas 5 let od prevzema izdelka (v primeru odpravljene stvarne napake ali garancije, teče ta rok od prevzema zamenjanega izdelka) in se po potrebi uporabijo za izpolnjevanje naših obveznosti oz. reševanje sporov.

Pravice uporabnika

Uporabnik ima pravico do seznanitve (vpogleda), prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Posredovani podatki se lahko popravijo v uporabniškem profilu (računu) ali pa s pisnim zahtevkom ponudniku, kateremu je potrebno predložiti dokazilo o svoji identiteti in naslovu.

Uporabniki lahko kadarkoli zahteva, da ponudnik preneha obdelovati osebne podatke. Če uporabnik želi zapreti uporabniški račun ali zahtevati, da se posredovani podatkov ne uporablja več, lahko svoj račun izbrišete tako, da sledite navodilom. na spletni strani. Preklic dovoljenja za obdelavo osebnih podatkov se lahko pisno naslovite pisno na kontaktni naslov, naveden pod »POMOČ UPORABNIKOM«; pisni zahtevi je potrebno predložiti dokazilo o svoji identiteti in naslovu.

Razkritje podatkov

Tretjim osebam lahko posredujemo datoteke, shranjene v vašem uporabniškem računu, in podatke, se zberejo preko obiska na STI, se lahko razkrijejo, če je njihovo razkritje potrebno za zagotavljanje ravnanja v skladu z zakonom, predpisom ali obvezno odločbo državnega organa, za preprečitev goljufij, zlorabe plačilnih kartic ali zlorabe storitev spletne trgovine ali za zaščito avtorskih pravic v zvezi z STI.

Otroci, mlajši od 16 let

STI ni namenjen osebam, mlajšim od 16 let. Če starši, skrbnik ali zakoniti zastopnik take osebe ugotovi, da je njegov otrok posredoval osebne podatke brez njegovega soglasja, se obrnite na nas na naslov, naveden pod »POMOČ UPORBNIKOM«. V primeru ugotovitve, je otrok, mlajši od 16 let, posredoval osebne podatke, bo POLIS PROJEKT D.O.O. take podatke izbrisali iz datotek.

KONČNE DOLOČBE

POMOČ UPORABNIKOM

Za tehnično podporo, morebitna vprašanja, pritožbe ali podajo drugih zahtev nas kontaktirajte preko:

elektronskega naslova: info@nes.eu (24 ur/7 dni),

s klicem na telefonsko številko +386 (0) 70 641 404 (od ponedeljka do petka od 9.00 do 16.00 ure),

po pošti na naslov POLIS PROJEKT D.O.O., Puhova 21, 2250 Ptuj.

Za namen zagotavljanja ustrezni ravni zagotavljanja storitev klicnega centra, ponudnik snema, shranjuje in posluša klice, pri čemer se posneta sporočila izbrišejo v času …. dni od nastanka posnetka. Uporabnik klicnega centra je predhodno obveščen o snemanju, namenu ter trajanju hrambe posnetka.

KONČNE DOLOČBE

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora skladno z zakonom, ki ureja izvensodno reševanju potrošniških sporov.

Kot ponudnik spletne trgovine na območju Republike Slovenije objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (‘platforma SPRS’), ki je na voljo na tej povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Za spore v zvezi z uporabo spletne strani oz. nakupom izdelkom preko STI se ponudnik in kupec zavezujeta reševati sporazumno. V kolikor ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

Ti SPP so urejeni in se razlagajo skladno o zakoni Republike Slovenije ne glede na določbe o koliziji zakonov.

Predmetni SPP predstavljajo celoten sporazum med POLIS PROJEKT D.O.O. in uporabnikom v zvezi z uporabo spletne strani oz. nakupom izdelkov preko STI ter jih ni mogoče spreminjati ali prilagajati, razen v pisni obliki.

Če se šteje, da je katera koli določba SPP neizvršljiva ali neveljavna, se ta določba kljub temu uveljavlja v največji meri, ki jo dopušča veljavna zakonodaja, in takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih preostalih določb.

SPP so objavljeni www.nes.eu in veljajo od dne 8.4.2019 dalje.